Via | Po, 07/13/2015 - 09:34

Tuňákový sendvič

 

 

 

Ingredience:

  • 100 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 20 g (2 polévkové lžíce) citronové šťávy
  • 50 g červené čerstvé papriky
  • 50 g (2 ks) jarní cibulky
  • 60 g ledového salátu
  • 40 g (8 čajových lžiček) rostlinného tuku Flora pro.activ
  • 20 g (2 polévkové lžíce) pasírovaných rajčat
  • 3 g omáčky z pálivých papriček (např. Tabasco)
  • 160 g (6–8 plátků) celozrnného chleba

 

 

Návod k přípravě:

  1. Nastrouháme kůru z ¼ citronu a poté z celého citronu vymačkáme šťávu.
  2. Z papriky odstraníme semínka a nakrájíme ji na malé kousky.
  3. Jarní cibulku nasekáme na jemno.
  4. Z tuňáka v konzervě slijeme přebytečný nálev.
  5. Maso za pomocí vidličky smícháme v misce s rostlinným tukem Flora pro.activ.
  6. Přidáme pasírovaná rajčata, polovinu paprik a jarní cibulky, citronovou kůru, několik kapek citronové šťávy a omáčku z pálivých papriček.
  7. Dochutíme pepřem.
  8. Tuňákovou směsí potřeme plátky celozrnného chleba, navrch položíme salátové listy.
  9. Posypeme zbylou paprikou a jarní cibulkou a zakápneme několika kapkami citronové šťávy.
  10. Přikryjeme zbylými plátky chleba.

 

Tip:  Namísto tuňáka můžeme sendviče připravit s lososem.

 

 

Rozšířit

Nahlásit tento příspěvek

Přidat komentář

0 Komentáře