Via | Pá, 05/15/2015 - 10:40

Špagety bolognese

Seznam ingrediencí: 
  • 100 g (3 ks) řapíkatého celeru a 10 ks celerových listů
  • 150 g (3 ks) zralých rajčat
  • 60 g (3 ks) sušených rajčat (namočených ve vodě)
  • 10 g (1 polévková lžíce) slunečnicového oleje
  • 150 g libového mletého hovězího zadního masa
  • 5 g (2 čajové lžičky) směsi sušených italských bylinek, např. provensálského koření
  • 150 ml hovězího domácího bujonu (nebo z ½ kostky dehydratovaného hovězího bujonu Knorr)
  • 20 g (4 čajové lžičky) rostlinného tuku Flora pro.activ
  • 40 g (2 polévkové lžíce) strouhaného sýru typu parmazán
  • 2 g černého pepře
  • 2 g soli

 

Návod k přípravě: 
  • Špagety uvaříme podle instrukcí na obalu.
  • Celer, celerové listy, sušená a čerstvá rajčata nakrájíme na malé kousky.
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.
  • Mleté hovězí maso orestujeme po dobu asi 5 minut v hluboké pánvi s nepřilnavým povrchem.
  • Přidáme cibuli a nakrájený celer a restujeme další 3 minuty.
  • Poté přidáme sušená i čerstvá rajčata, bylinky a podle chuti černý pepř.
  • Bujon rozmícháme ve 150 ml horké vody nebo použijeme domácí vývar.
  • Směs přivedeme k varu, na mírném ohni dusíme 15 minut.
  • Podle potřeby podléváme vodou.
  • Celerové listy nasekáme, smícháme s rostlinným tukem Flora pro.activ a sýrem parmazán.
  • Pánev s omáčkou odstavíme z vařiče a zamícháme do ní připravenou sýrovou směs.
  • Necháme chvilku přikryté odstát.
  • Špagety rozdělíme na talíře, přelijeme boloňskou omáčku a posypeme zbylými celerovými listy.
  • Ihned podáváme.

Rozšířit

Přidat komentář

0 Komentáře