Via | St, 03/11/2015 - 11:08

Kachní paštika v křupavé krustě

4 porce

 

 

Ingredience na paštiku:

  • 400g kachních jater
  • 500ml mléka
  • 100ml koňaku nebo brandy
  • 100ml portského vína
  • 250g rostlinného tuku Flora Gold
  • sůl

Ingredience na těsto:

  • 175g špaldové mouky
  • špetka soli
  • 75g rostlinného tuku Flora Gold
  • 50 – 70ml studené vody
  • vejce na potření
  • pepř

 

Návod k přípravě:  Paštika

  1. Játra dobře omyjeme, odblaníme a necháme odležet jeden den v mléce, opět propláchneme a další den dáme játra odpočívat do koňaku (nebo brandy) a portského.
  2. Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme na rostlinném tuku Flora Gold a necháme zchladnout.
  3. Druhou polovinu v kuchyňském kutru rozmixujeme s rostlinným tukem Flora Gold, solí a pepřem.
  4. Pokud nemáme k dispozici kutr, játra dvakrát umeleme na masovém strojku.
  5. Do fáše přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně dochutíme portským či koňakem.
  6. Formu vyložíme potravinářskou folií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme.
  7. Paštiku pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě na 80°C asi 40 minut.
  8. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24 hodin a necháme dobře ztuhnout.

Návod k přípravě:  Těsto

  1. Všechny ingredience zpracujeme, zabalíme do folie a necháme odpočinout 30 min.
  2. Následně vyválíme, okraje potřeme vejcem a paštiku zabalíme do těsta.
  3. V troubě na 180 °C upečeme do zlatova.

 

Rozšířit

Nahlásit tento příspěvek

Přidat komentář

0 Komentáře