Via | Pá, 09/26/2014 - 09:55

Restovat, smažit, opékat. Na čem?

Tuk je nositelem dobré chuti téměř každého jídla.

 

Tuk je nositelem dobré chuti téměř každého jídla. Jakmile sáhnete pro pánev, saháte po nějakém oleji nebo jiném druhu tuku. Jaký ale vybrat?

 

Řepka, slunečnice, olivy

Doma byste vždy měli mít hned několik druhů olejů. Každý se hodí na něco jiného. Pokud rádi a často smažíte, kupte určitě řepkový olej. Jeho bod zakouření, tedy teplota, při které se začne přepalovat, tedy rozkládat, je poměrně vysoký, a proto se hodí na delší smažení řízků, koblih a dalších potravin, které jsou vhodné ke smažení.. Obecné doporučení je nepoužívat při smažení teploty nad 200°C. Pro delší smažení jsou výhodné fritovací oleje nebo pokrmové tuky, které mají vyšší obsah nasycených mastných kyselin a jsou stabilnější. Oproti slunečnicovému oleji obsahuje řepkový olej více omega 3 mastných kyselin, které prospívají vašemu zdraví.

 

 

             

Na smažení se naopak nehodí olivový olej ani žádné další oleje v kvalitě extra virgine. Ve „špajzu“ by však takový olej neměl chybět! Do salátů je to výborná volba. Při vysokých teplotách se však všechny cenné vitamíny a antioxidanty ztrácí.

 

Zdraví prospěšné, chutné, rychlé, snadné. RESTOVÁNÍ

Pro úpravu zeleniny nebo hub se výtečně hodí i jiné tuky než oleje. Restování totiž probíhá při nižší teplotě než smažení. Používáte rádi máslo? Možná budete teď překvapeni. Obsahuje bílkoviny, které se při restování snadno přepalují , a vznikají tak zdraví škodlivé látky. A nechutnají. Sáhněte raději po rostlinném tuku, který obsahuje 70 % tuku (například Flora Gold).

 

Univerzální tuk se hlásí do služby

Pokud hledáte tuk, který můžete použít na restování, pečení, ve studené kuchyni i na dochucení pokrmů, pak vyzkoušejte rostlinný roztíratelný tuk Flora Gold. Obsahem tuku se dá přirovnat k máslu, ale díky svému rostlinnému původu obsahuje výrazně méně nasycených mastných kyselin. Takže si na něm pochutnáte a zároveň přilepšíte svému srdci. Flora Gold můžete přidat do těsta na koláč, připravit na ní palačinky, orestovat zeleninu do bramboračky a stejně dobře bude chutnat na pečivu.

 

Více informací na www.flora.cz.

Rozšířit

Nahlásit tento příspěvek

Přidat komentář

0 Komentáře