Via | Út, 02/10/2015 - 11:21

Schované srdce

Seznam ingrediencí: 
  • 2 x 200 g rostlinného tuku Hera
  • 2 x 200 g cukru
  • 2 x 4 vejce
  • 2 x 300 g hladké mouky
  • 2 x 2 lžičky kypřícího prášku
  • 2 x 100 ml mléka
  • červené potravinové barvivo
  • 200 g čokolády na polití

 

Návod k přípravě: 
  • Předehřejte troubu na 180° C a vymažte obdélníkovou pečící formu (cca 30 cm)
  • Smíchejte dohromady 200 g rostlinného tuku Hera a 200 g cukru.
  • Přidejte 4 vejce.
  • V druhé míse smíchejte dohromady 300 g mouky, 2 lžičky kypřícího prášku a špetku soli a vmíchejte do směsi spolu s 100 ml mléka.
  • Zbarvěte směs na světle červenou potravinovým barvivem (začněte jen troškou a poté pokračujte v přidávání, dokud nedosáhnete barvy, kterou chcete).
  • Vlijte směs do připravené pečící formy a nechte péct v troubě přibližně 25 minut.
  • Zkuste, zda je vše dobře propečené pomocí špejle, kterou zapíchnete doprostřed koláče a po vytažení by měla být úplně čistá.
  • Nechte koláč cca na 10 minut vychladnout a vyjměte ho z formy.
  • Nakrájejte koláč na tenké plátky.
  • Vykrájejte do jednotlivých plátků srdce pomocí vykrajovátek.
  • Připravte si podruhé stejnou směs na koláč, jak je popsáno v kroku 1 až 3.
  • Vlijte malé množství směsi na dno připravené formy.
  • Naskládejte srdce těsně vedle sebe do řady.
  • Naplňte formu zbytkem směsi.
  • Pečte zhruba 50 minut v předehřáté troubě.
  • Když je vše upečené, vyndejte formu z trouby a nechte vychladnout jako předtím.
  • Pokud chcete, můžete přidat čokoládovou polevu:
  • Rozpusťte 200 g čokolády v mikrovlnce nebo na plotně ve vodní lázni.
  • Nalijte čokoládovou polevu na vychlazený koláč.
  • Nakrájejte koláč na plátky, servírujte a užívejte si každé srdce, jedno po druhém.

Rozšířit

Přidat komentář

1 Komentář

Komentáře

Napsal uživatel vseomargarinech dne .

Dobrý den paní Kristýno, určitě můžete použít formu na srnčí hřbet. Hezký den Vseomargarinech