Via | Pá, 06/12/2015 - 10:38

Red Velvet cupcakes

 

 

 

Seznam ingrediencí:

Korpus

  • smíchaná směs 100 g hladké mouky + 20 g kukuřičného škrobu
  • 50 g kakaa holandského typu
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 1 vejce
  • 70 g Hera máslová příchuť
  • 100 g krupicového cukru
  • 50 g vanilkového cukru
  • 220 ml podmáslí
  • lžička octa
  • ½ lžičky jedlé sody
  • červené potravinářské barvivo – gelové

Krém

  • 60 g Hera máslová příchuť
  • 200 g sýru Philadelphia nebo jiného krémového sýra
  • 640 g moučkového cukru

Jahody na ozdobu

 

Návod k přípravě:

  1. Nejprve si připravíme sypkou směs.
  2. Na tu budeme potřebovat 100 g hladké mouky a 20 g kukuřičného škrobu.
  3. Alespoň dvakrát prosátou hladkou mouku si smícháme s kukuřičným škrobem a směs ještě na závěr jednou prosajeme.
  4. Troubu necháme předehřát na 170 °C.
  5. Změklý tuk Hera máslová příchuť vyšleháme do pěny.
  6. Poté postupně přisypáváme prosátý cukr a šleháme, dokud nebude pěna hladká a nadýchaná.
  7. Poté vmícháme celé vejce.
  8. V další misce si obarvíme podmáslí (jeho barva by měla být opravdu hodně výrazná, při pečení totiž zesvětlá).
  9. V další velké míse si smícháním mouky spojené s kukuřičným škrobem, kakaa, vanilkového cukru, prášku do pečiva a soli vytvoříme sypkou směs.
  10. Tu do těsta postupně zašleháváme střídavě s obarveným podmáslím – vždy končíme moučnou směsí. V hrníčku smícháme sodu s octem a vzniklou pěnu rychle vmícháme do těsta.
  11. Pečící košíčky ihned naplníme do 3/4 a dáme péct. 
  12. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo košíčcích a poté necháme vychladnout.

Sýrový krém:

  1. Změklý tuk Hera máslová příchuť vyšleháme do hladké, nadýchané pěny a postupně přidáváme prosátý moučkový cukr, dokud není pěna jednolitá a hladká.
  2. Poté postupně zašleháme sýr Philadelphia.

Připraveným krémem ozdobíme upečené cupcakes a dozdobíme jahodami.

Rozšířit

Nahlásit tento příspěvek

Přidat komentář

0 Komentáře