Via | Po, 02/08/2016 - 09:14

Bochníčky s pomazánkou

 

 

 

Na těsto:

  • 1 dl vody
  • 10 dkg rostlinného tuku Hera
  • špetka soli
  • špetka krystalového cukru
  • 10 dkg hladké mouky
  • 4 vejce

Na náplň:

  • 30 dkg tvarohové pomazánky
  • 5 dkg měkkého rostlinného tuku Hera

Na zdobení:

  • petrželka kudrnka
  • plátky červené cibule
  • opečená slanina

 

​Návod k přípravě:

  1. Rozpustíme rostlinný tuk Hera s cukrem a solí na mírném plameni.
  2. Přimícháme mouku a pravidelně mícháme na sporáku, dokud základ nezíská šedou barvu a neodlepí se od stěny hrnce.
  3. Potom sundáme ze sporáku a s použitím ručního šlehače postupně vmícháme vajíčka.
  4. Těsto vložíme do sáčku na zdobení s hvězdicovou násadkou, nebo lžící na mírně olejem potřený a vysypaný plech klademe kopečky s průměrem 2,5 - 3 cm.
  5. V předehřáté troubě pečeme 10 minut při teplotě 230 ° C.
  6. Když bochánky narostou, teplotu snížíme na 180 ° C a upečeme je do zlatova.
  7. Tvarohovou pomazánku promícháme s rostlinným tukem Hera a naplníme bochánky.
  8. Ozdobíme způsobem uvedeným na obrázku.
  9.  

Jak na tvarohovou pomazánku?

  1. Smícháme 25 dkg tvarohu, polovinu žluté cibule, očištěnou a pokrájenou na malé kostičky.

  2. Podle chuti přidáme sůl, červenou papriku, pepř, nakonec přimícháme ještě jednu polévkovou lžíci smetany a celé dobře promícháme.

Rozšířit

Nahlásit tento příspěvek

Přidat komentář

0 Komentáře