Co je „Vše o margarínech“?

Představíme Vám zajímavý příběh o margarínu, který začíná již v roce 1869, kdy byl margarín poprvé vyroben. Dozvíte se, že pro výrobu margarínu je potřeba pouze 5 surovin. Doporučíme Vám skvělé recepty, jak nejlépe používat margarín při vaření a pečení.

A kdo za celým projektem stojí? Nikdo jiný než Unilever: mezinárodní výrobce spotřebního zboží a největší výrobce margarínů a roztíratelných tuků. S margarínovými recepty přicházíme již od roku 1900 a nestydíme se říci, že své výrobky dobře známe. Nic nás totiž nebaví více než přemýšlet o tom, jak naše výrobky zdokonalit a udělat tak každý váš den chutnější.

Ještě něco málo o rozdílu mezi margarínem a roztíratelným tukem. Vše je o obsahu tuku. Skutečný margarín musí obsahovat alespoň 80 % a nejvýše 90 % tuku, což je podobný obsah tuku jako v másle. Nicméně margaríny, které dnes nacházíme v regálech supermarketů, jsou margaríny se sníženým (obsah tuku 60-62%) či nízkým obsahem tuku (obsah tuku 39-41%) nebo roztíratelné tuky pokud mají méně než 39 % tuku, více než 41 %, avšak méně než 60 % tuku, nebo více než 62 %, avšak méně než 80 % tuku. Důvodem je, že se dnes lidé mnohem více zajímají o počet kalorií. Mějte prosím na paměti, že na našich stránkách mluvíme, jak o "margarínu", tak o "roztíratelných tucích".